torsdag 9. oktober 2008

Riksen og hørsel

I går var vi på Riksen med Smula vår... Både Mr. Thorsen, Bestemor og undertegnede var veldig spente - ville hun få apparat på venstre øret. Hun fikk nemlig på høyre i begynnelsen av august. Men hørselen på venstre var vanskelig å måle, så de har vært veldig usikre på om hun skulle få det der. Men etter å ha kontakten er amerikansk spesialist, mente han at det var verdt et forsøk.... Det som var litt dumt, var at de hadde rotet bort proppen til apparatet, så vi fikk det ikke i går. Men de støpte nye propper( hun var så flink - ikke godt å få sprøytet ørene fulle av guff) , så i løpet av en toukers tid, får henne det.
Så nå skal vi inn igjen om ca to uker, og det gleder vi oss masse til. Håper ting går litt fortere med to apparater - for det går nemlig ikke fort. De skrur de opp veldig forsiktig, så vi er inne ganske ofte - men "den som venter på noe godt - venter ikke forgjeves"
De er helt fantastiske på Rikshospitalet , skulle nesten tro de var engler kledd i hvitt. De er blide, tar seg tid og skjønner at ikke alt er like lett. For det er faktisk ikke alltid så lett med et barn som ikke hører, samtidig som det er skikkelig vondt å lese svart på hvitt, at det mest verdifulle i verden, er alvorlig hørselshemmed, eller har sterk nedsatt hørsel - det blir liksom så veldig endelig. Men vi håper høreapparatene skal hjelpe henne, slik at hun kan høre musikk, høre bilene som kommer, høre når mammaen hennes kjefter etc... Bildet under er den fine koffereten hun fikk til å ha alle høreapparatsakene sine i.... .....For hvis dette ikke hjelper - må vi operere inn Cochlea Implantat, (Et cochleaimplantat gir elektrisk stimulering direkte til hørenervens endepunkter inne i sneglehuset. På denne måten kan barn og voksne som er sterkt tunghørte eller døve oppfatte lyd) Men vi krysser fingre og tær, for at høreapparat skal holde.... Bildene er hentet fra phonak.com, og medisan.no

3 kommentarer:

Fru Fjeldhammer sa...

Skjønner frustrasjonen, men godt det kan gjøres noe med...

men du kjefter vel ikke? *S*
Lykke til...

klem

villemo sa...

Veldig sjelden jeg kjefter - men det har hendt en gang eller to..

... 4 på toppen sa...

Lykke til, veldig spennende :-)

Hils mannen, smula og lillebror.

Klem