fredag 24. oktober 2008

Dagens boktips


Dette er en sinnsykt bra bok, som du ikke klarer å legge fra deg. Sara Blædet skriver slik at du nesten må holde pusten.
Louise Rick, kriminalassistent i avdeling A ved Københavns politigård, får en vanskelig sak i fanget når drapssjef Hans Suhr ber henne ta en kikk på en voldtektssak. Susanne Hansson har datet på Internett og invitert sin utkårede hjem. Der viser det seg at han ikke er den prinsen han utga seg for å være. Mannen mishandler og voldtar henne på det groveste. Det er såvidt hun slipper fra det med livet i behold.

Uten spor
Voldtektsmannen etterlater seg ingen spor i Susannes leilighet. Men Susanne har jo chattet med ham og han har gitt henne et navn, ikke sant? Vel, det er bare det at Jesper Bjergholdt i H.C. Ørstedsvej ikke eksisterer. Navn og adresse er oppdiktet for nettbruk. Og når København-politiets Computer Crime Unit får sporet opp IP-numrene til e-postene som "Jesper" har sendt Susanne, viser det seg at de stammer fra Københavns nettkaféer og biblioteker.

Politiet står med andre ord uten skikkelige spor. Det eneste de kan knytte til voldtekten, er en annen voldtekt som skjedde noen år tidligere, og som bærer mange likhetstrekk. Også der var overgriperen en mann som offeret hadde truffet på en kontaktside på nettet. Så skjer en ny voldtekt. Helt etter samme oppskrift som de to forrige. Men denne gangen kommer ikke offeret fra det med livet i behold. "Gaffateip" får en helt ny dimensjon i denne pageturneren, for å si det forsiktig.

Denne boken passer godt nå, under et pledd i sofaen - med lyset på

-bildet er fra norli.no-

3 kommentarer:

Støv på hjernen. sa...

Gosh den må jeg få lest føler jeg... på ønske lista til jul kanskje den oxo... ønsker meg den som kjæresten til Bach har skrevet, eller hva het han ijen?

villemo sa...

Du kan låne den av meg, hvis du vil....

Støv på hjernen. sa...

Du er snill du, men da blir jo ikke bokhylla mi full da vøttø og da ser det ikke ut som at jeg er "belest"... hahahahaha...