fredag 7. august 2009

..vi kommer til å savne deg, mer enn du kan forestillle deg....

...Nå er det bare to døgn til en av våre viktigste støttespillere,og verdens beste tante setter seg på flyet, for å være au pair i Chicago ett år. Ett år som kommer til å gå fort, men som sikkert kommer til å føles laaaaangt. Når hun kommer hjem, har det skjedd masse i de smås utvikling - Elias har blitt dobbelt så mange år, Emilie har sannsynligvis kommet med mange flere ord. De har fått mange skrubbsår, mange tårer er felt, uendelig masse latter har kommet fra dem, de har vokst mange cm, de har lært masse nytt, gjort masse ugang etc.. Tantetegnet skal ikke brukes på et år, men når du kommer hjem håper vi alle at hun sier; Tante..

Vi kommer til å savne deg utrolig mye alle fire, vi kommer til å tenke på deg hver eneste dag - og vi lover å sende varme tanker over Atlanteren hver kveld. Når du legger deg om kvelden, se på Karlsvogna - den ser vi fra Lørenskog også, så har vi en felles stjerne, som passer på deg og oss.
Vi er utolig glad i deg, Stinemor - og vi gleder oss til august 2010...


..noen ord har kommet.

Bilde er i fra i sommer, på kaien hvor vi tok ferje da vi hadde vært i Bergen, og var på vei tilbake til Stord.
En liten oppdatering fra oss i Rabben. Emilie er stort sett grei når det gjelder CI, men som barn flest, hender det at hun ikke vil..men det er fortsatt mor som bestemmer... Hun reagerer masse på lyder, spesielt biler,vannspringen,hostelyder etc. Hun former munnen sin mye, og prøver å lage ord - ikke ord som vi forstår enda, men vi VET de kommer. Men hun har sagt tre ord; BALL, BABY og NEI. Så det ser veldig bra ut. Nå begynner det snart masse trening, både med audiopedagog i barnehagen, og audieopedagog fra Skådalen. så vi går en veldig spennende tid i møte. Det er helt fantastisk å se øynene hennes når hun hører lyder, de lyser og hun tar seg til øret. Vi vet at vi har gjort det rette for henne, og med litt tid og stunder, kommer ordene trillene ut.

tirsdag 4. august 2009

En bok er ferdig lest..


Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap.
Denne vakre fortellingen, fra den herlige øya Kreta, får meg til å savne alt som har med Hellas å gjøre. Varmen fra solen, fra sanden og ikke minst fra menneskene. Den herlige maten,Tzatziki, Souvlaki, Gresk salat etc...
Kryp opp i sofaen, ta pleddet godt rundt deg - og la deg lede inn i en spennende verden for noen timer.. du vil ikke angre..